Saturday, June 15, 2024


Laurențiu Neghinā:”Vreau sā rezolv cât mai repede problema deșeurilor în municipiul nostru”

Laurențiu Neghinā, primarul Oneștiului a participat miercuri, 21 iulie la o întâlnire organizata de Prefectura Bacău cu primarii și reprezentanții unităților…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iulie 22, 2021

Laurențiu Neghinā, primarul Oneștiului a participat miercuri, 21 iulie la o întâlnire organizata de Prefectura Bacău cu primarii și reprezentanții unităților administrativ-teritoriale din județ. Ședința de lucru, la care au  participat prefectul județului, președintele CJ Bacău, directorii ADIS Bacău, APM Bacău și Garda de Mediu Bacău a vizat gestionarea eficientă a deșeurilor pe raza județului. Întâlnirea a venit după o primă întrevedere care a avut loc recent cu operatorii de colectare și transport din județul Bacău.

„A fost o întrevedere la care am participat pentru ca mă interesează rezolvarea cât mai repede a problemei deseurilor în municipiul nostru. Cu aceasta ocazie am pus în discuție și îmbunătățirea gestionarii serviciului de colectare a deșeurilor provenite din construcții și a celor voluminoase”, a declarat Laurențiu Neghina pentru curieruldestiri.ro.

Reamintim ca în Onești încă din luna iunie, primăria a amenajat în incinta Oborului săptămânal, o platformă dotată cu containere de mare volum unde oneștenii care produc deșeuri din construcții sau deșeuri voluminoase (mobilă veche, stolerie, etc.) le pot depozita GRATUIT. Platforma poate fi folosită de luni până vineri între orele 8:00 și 17:00, de către locuitorii Oneștiului.

De asemenea, pentru cantități mari de deșeuri (peste 2.000kg), Romprest pune la dispoziție, la cererea și adresa celor interesați, containere speciale.
 Deșeurile din construcții vor fi transportate și depozitate în formă ambalată (saci, cutii), cu scopul de a fi păstrată curățenia la locul de depozitare.
La Onești, cei care care arunca gunoi în zone nepermise sunt aspru sancționați, măsurile coercitive ajungând până la confiscarea vehiculului cu care se transportă gunoiul.