Saturday, September 30, 2023


Acțiune de amploare a polițiștilor băcăuani în mediul urban și rural

La data de 20 iulie a.c., sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică Bacău, poliţiştii au acţionat în mediul urban şi…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iulie 23, 2021

La data de 20 iulie a.c., sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică Bacău, poliţiştii au acţionat în mediul urban şi rural, pe raza întregului judeţ, pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, menţinerea climatului de ordine publică şi pentru respectarea restricţiilor impuse de legislaţia incidentă stării de alertă

În acest sens, pe lângă activităţile de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară, poliţiştii de ordine publică, investigaţii criminale şi cei rutieri au acţionat cu fermitate şi exigenţă în aplicarea prevederilor legale.

Au fost legitimate 713 persoane şi verificate peste 300 de autovehicule. Totodată, au fost efectuate 96 de testări cu aparatul etilotest.

Tot cu ocazia executării activităţilor, au fost verificate 94 de unităţi de alimentaţie publică. În urma acestei acţiuni, poliţiştii au aplicat 300 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 94.000 de lei, din care, 156 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei, 43 pentru încălcări ale Legii nr. 55 din 2020, 71 de sancţiuni pentru nerespectarea Legii 61 din 1991 privind încălcarea normelor de conviețuire socială, iar restul la alte acte normative. Au fost reţinute 19 permise de conducere, 12 dintre ele fiind pentru depăşirea limitei legale de viteză şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

O patrulă de poliţie din cadrul Biroului Rutier Bacău au depistat un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 46 de ani, din judeţul Iaşi, care circula pe strada Calea Moldovei din municipiul Bacău cu viteza de 89 km/h.

În urma verificărilor în bazele de date ale Poliţiei Române s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fara permis.