Friday, October 22, 2021


Medicii români, atrași de clinici din străinătate cu salarii de până la 10.000 euro

Medicii români sunt vânați de clinici din străinătate cu salarii de până la 10.000 euro pe lună. Cele mai căutate…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iulie 23, 2021

Medicii români sunt vânați de clinici din străinătate cu salarii de până la 10.000 euro pe lună.

Cele mai căutate specializări sunt medicina de familie, ginecologie, dermatologie, gastroenterologie, oncologie, stomatologie și chirurgie, potrivit unei analize BestJobs.

În prezent, pe platforma BestJobs sunt în total peste 3.000 de anunțuri pentru locuri de muncă în domeniu, cu oferte salariale care depășesc 2.000 euro. Dintre acestea, 5% sunt oportunități pentru medicii români de a lucra în alte țări, cu pachete de beneficii care ajung și la 10.000 de euro.

Printre țările care își caută activ personal medical la noi în țară sunt Franța, Suedia, Olanda și Belgia, cu cele mai multe anunțuri pe platforma de recrutare. Clinicile străine încearcă să atragă candidați specializați români prin oferte care, pe lângă salariul mare, includ o bază de pacienți garantată, sprijin în relocare și mediu de lucru cu specializări diverse

Și în România există, totuși, domenii în care românii pot ajunge la salarii de 6.000 de euro. Printre acestea, se numără IT / Telecom, Management și Inginerie, arată datele din platformă.

În ceea ce privește nivelul salariilor medii în România, IT / Telecom rămâne domeniul care oferă cele mai mari salarii, chiar și în condițiile în care creșterea față de ultima jumătate a anului 2020 a fost de numai 13,8%, conform datelor BestJobs. Rămâne, totodată, și un domeniu foarte stabil, pentru care cererea de candidați este în continuă creștere.