Friday, September 29, 2023


Weekend tragic pe șoselele din România: 24 de morți în accidente rutiere. Apelul lui Bode către șoferi: „Grăbiți-vă încet”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a făcut un apel la șoferi să circule cu prudență, în condițiile în care 24…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iulie 26, 2021

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a făcut un apel la șoferi să circule cu prudență, în condițiile în care 24 de prsoane și-au pierdut viața în accidente rutiere produse în ultimele zile. El a amintit că România este pe primul loc în Europa în ceea ce privește numărul de decese în urma tragediilor de pe șosele.

„În acest weekend, după tragedia de la Sibiu, de la Bacău, de la Bihor și acum din Olt, dacă ne uităm pe o statistică, din nefericire, România se află în topul clasamentului european la numărul de persoane decedate în accidente rutiere. Dar raportându-ne la anul 2019, pentru că anul 2020 a fost un an atipic, am avut 8.125 de răniţi grav. Dacă ne raportăm la semestrul 1 din 2021 – 1.667, deci pe şase luni de zile, numărul accidentelor grave și al persoanelor decedate şi răniţilor grav a scăzut în raport cu 2019, raportându-ne la cele şase luni din 2021”, a spus Bode.

El a vorbit și despre principalele cauze care duc la accidente.

„Am identificat 5 principale cauze care duc la accidente rutiere – și am identificat și soluții la eliminare acestor cauze: indisciplina pietonilor, viteza, indisciplina biciciştilor, neacordarea de prioritate la trecerea a pietonilor şi neacordarea priorităţii de trecere a vehiculelor”, a spus Bode.