Friday, September 29, 2023


ACŢIUNEA TRUCK & BUS ÎN JUDEŢUL BACĂU- PESTE 240 DE AMENZI APLICATE DE POLITISTI

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău a desfăşurat acțiunea Truck & Bus, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iulie 27, 2021

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău a desfăşurat acțiunea Truck & Bus, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și de mărfuri. Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL). Polițiștii băcăuani au verificat peste 700 de autovehicule şi au aplicat 247 de sancţiuni contravenţionale.

În perioada 19 – 25 iulie a.c., Serviciul Rutier Bacău, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a desfăşurat o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au depistat şi sancţionat persoanele care efectuau transport de persoane, precum şi pe cei care transportau mărfuri, fără respectarea legislaţiei în vigoare. În cadrul acțiunii, poliţiştii au verificat 761 de autovehicule, dintre care 504 autovehicule de transport de marfă și 257 de autovehicule de transport de persoane.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 176 de sancțiuni contravenționale celor care efectuau transport de marfă. Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 10 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 20 pentru defecțiuni tehnice şi 37 de sancţiuni pentru alte abateri.

Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 11 pentru defecțiuni tehnice, 2 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi restul de sancţiuni pentru alte abateri.