Friday, September 29, 2023


Explicația pentru trecerea bruscă de la caniculă la furtuni violente. Meteorolog: Cu siguranță vom mai avea astfel de fenomene

Furtunile au făcut ravagii miercuri seara în mai multe zone ale țării.  Elena Mateescu, director ANM, a explicat la Digi24…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iulie 29, 2021

Furtunile au făcut ravagii miercuri seara în mai multe zone ale țării.  Elena Mateescu, director ANM, a explicat la Digi24 care sunt cauzele acestor furtuni violente, în condițiile în care aproape toată România e lovită de caniculă.

„Acesta este prețul pe care îl plătim atunci când vorbim de temperaturi foarte ridicate pe parcursul zilei. Vorbim de fenomene de scurtă durată, așa cum se întâmplă de fiecare dată la schimbul de aer cald- foarte rece, cu diferențe mai mai de 10 grade”, a spus Mateescu.

„Cu siguranță vom vorbi și pe parcursul următoarelor zile de astfel de fenomene”, a adăugat ea.

Mai multe zone ale țării au fost sub cod galben sau portocaliu de vijelii până azi-noapte, iar meteorologii au emis și câteva avertizări nowcasting de furtuni.

Aceasta, în condițiile în care 6 județe și Capitala sunt sub cod portocaliu de caniculă, iar aproape tot restul țării este sub cod galben până la sfârșitul săptămânii.