Monday, October 18, 2021


ANM, noi avertizări de vreme extremă. Cod portocaliu de caniculă în 8 județe și în Capitală, Cod galben în alte 25 de județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare Cod portocaliu de caniculă, valabilă în 8 județe și în Capitală…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iulie 30, 2021

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare Cod portocaliu de caniculă, valabilă în 8 județe și în Capitală de vineri, de la ora 10, până duminică. Tot în acest interval alte 25 de județe se vor afla sub avertizare Cod galben.

Potrivit ANM, sunt vizate de avertizarea Cod portocaliu județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și sudul județului Caraș-Severin.

Pe parcursul zilelor de vineri, sâmbătă și duminică, în aceste zone disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 37 şi 40 de grade.

De asemenea, vor fi sub avertizare Cod galben județele Bihor, Arad, Timiș, Cluj, Alba, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Prahova, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Tulcea și Constanța.