Friday, July 12, 2024


În curând, Carom Onești va începe activitatea de producţie a produselor petroliere.” În 2023 Carom va avea peste 400 de angajați”

În curînd, Carom Oneşti, societate preluată de Mavgo Holding,  îşî va începe activitatea de producţie în domeniul petrochimiei şi comercializării…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iulie 30, 2021

În curînd, Carom Oneşti, societate preluată de Mavgo Holding,  îşî va începe activitatea de producţie în domeniul petrochimiei şi comercializării produselor petroliere.

Până în 2013, în rând cu cele mai mari țări industriale, România era producător de cauciuc sintetic. Capacitățile de producție nu doar că asigurau necesitățile interne ale României în cauciuc butadien-stirenic, dar și permiteau să fie exportate cantități considerabile de acest produs petrochimic utilizat pe larg în producerea de anvelope, linii de transportare și a altor produse din cauciuc. În 2013 producerea a fost oprita, angajații concediați, iar Platforma industrială Carom urma să fie acaparată de desișuri devenind astfel o adevărată ”junglă”.

Odată cu preluarea Platformei Carom de către Mavgo Holding SRL, având intenții de a repune în funcțiune producerea de cauciuc sintetic, România are toate șansele să redevină în viitorul apropiat țară producătoare de cauciuc sintetic.

Reporterii curieruldestiri.ro au stat de vorba cu Viaceslav Burlac, managerul Mavgo Holding și administratorul platformei Carom Onești.

„În prezent depunem toate eforturile pentru a repune în funcțiune, în prima faza instalație de producere MTBE(produs folosit pentru obținerea de benzine cu cifra octanică 98 sau chiar mai mult). În acest moment au loc revizii, inspecții și renovării la instalație, urmând ca în luna octombrie 2021 sa realizam primul test tehnologic. Pentru anul 2022 ne propunem sa realizam doua linii de producere a cauciucului sintetic moderne ce vor înlocui actuala linie învechită și depășită. Dotarea fabricii se va face cu ajutorul partenerilor americani Anderson International Corp., o companie cu renume, lider în proiectarea și fabricarea echipamentelor pentru deshidratarea și uscarea cauciucului sintetic. Odată cu implementarea acestor proiecte, la Carom va fi nevoie de multa forță de munca. În anul 2023 la Carom vor lucra peste 400 de oameni”.

Investiția previzionata pentru acest an la societatea din Onești se ridica la peste 2 milioane de euro, iar în 2022 se vor investi peste 25 milioane de euro.

Astăzi, Carom are 90 de angajați.