Tuesday, October 26, 2021


Zile de FOC pe litoral, în acest weekend

Aproape toată ţara va avea parte de vreme caniculară şi disconfort termic, cel puţin până duminică. Şapte judeţe din sudul…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iulie 30, 2021

Aproape toată ţara va avea parte de vreme caniculară şi disconfort termic, cel puţin până duminică.

Şapte judeţe din sudul ţării şi capitala sunt atenţionate cu cod portocaliu. Restul ţării este vizat de un cod galben, cu excepţia câtorva judeţe din nord.

Pe litoral este cod galben, vremea este bună pentru plajă, iar numărul de turişti ridicat.

Potrivit Centrului Meteorologic Regional Doborgea, temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 şi 38 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20 de grade.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Autorităţile le recomandă constănţenilor, dar şi turiştilor, aflaţi în număr foarte mare pe litoral în această perioadă, să evite expunerea prelungită la soare, în special în intervalul orar 11:00 – 18:00, iar în cazul deplasărilor, dar şi la plajă, este indicată folosirea mijloacelor de protecţie – pălării, umbrele, ochelari de soare – pentru a evita insolaţiile şi lipotimiile.

Purtea hainelor largi, deschise la culoare este, de asemenea, indicată în timpul deplasărilor din timpul zilei, care sunt recomandate pe cât posibil prin zone umbrite, alternând mersul cu repaosul în spaţii dotate cu aer condiţionat.

De asemenea, cetăţenii sunt îndemnaţi să consume între 1,5 şi 2 litri de lichide pe zi, nu prea reci – apă, sucuri naturale din fructe şi ceaiuri călduţe – şi să evite băuturile alcoolice, deoarece acestea favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Avertizarea de cod galben de caniculă rămâne valabilă până duminică. (Rador)