Friday, October 22, 2021


Reguli pentru a suporta mai uşor temperaturile foarte mari

Valul de căldură persisă în România până mâine, cel puţin. Pe timpul zilei maximele vor fi cuprinse între 37 si 40…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate , at iulie 31, 2021

Valul de căldură persisă în România până mâine, cel puţin. Pe timpul zilei maximele vor fi cuprinse între 37 si 40 de grade Celsius, iar noaptea nu vor scădea sub 20.

33 de judeţe şi Capitala sunt până mâine sub cod portocaliu şi galben de căldură şi disconfort termic, fenomene ce vor alterna cu perioade de instabilitate atmosferică. Alte 11 judeţe au fost avertizate cu cod galben de furtuni. Pentru zonele în care este caniculă, medicii insistă pentru respectarea unor reguli pentru a supora mai uşor temperaturile foarte mari şi disconfortul termic accentuat.

Specialiștii recomandă populației să respecte următoarele reguli: Să se îmbrace adecvat la plecarea de acasă, să poarte îmbrăcăminte amplă, lejeră. Să nu facă efort fizic în soare şi nici sport şi să se hidrateze corespunzător. Atenţie la ce mâncăm şi mai ales la cum ne hidratăm în această perioadă. Se vor consuma 1,5 – 2 litri de lichide, apă, ceaiuri la temperatura camerei, neîndulcite sau foarte puţin îndulcite, sucuri naturale. Nu se vor consuma băuturi alcoolice, nu se vor consuma băuturi cu conţinut ridicat în cofeină sau băuturi foarte dulci.