Friday, September 29, 2023


Cod Portocaliu de vijelii puternice și ploi în Moldova! Rafalele de vânt vor atinge 80-100 km/h, iar cantitățile de apă vor atinge 30 l/mp.

Meteorologii au emis o avertizare meteorologică de Cod Portocaliu de vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at august 5, 2021

Meteorologii au emis o avertizare meteorologică de Cod Portocaliu de vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale pentru majoritatea județelor din țară, cu excepția Dobrogei, unde a fost emis un Cod Galben pentru aceleași fenomene meteorologice.

La început în Banat, Crișana, Maramureș, iar după-amiaza și noaptea mai ales în Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp“, a precizat ANM. 

În același timp, în sudul și sud-estul țării este în vigoare un Cod Galben de caniculă, iar în județele Olt, Teleorman, Giurgiu și Călărași un Cod Portocaliu.

În sudul și sud-estul țării, disconfortul termic va fi ridicat și va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 38 de grade.