Saturday, September 30, 2023


Captură de solzi și gheare de pangolin de 54 de milioane de dolari. De ce este pangolinul cel mai traficat mamifer din lume

Oficialii din Nigeria, de la centrul pentru combaterea traficului ilegal de animale sălbatice, au confiscat o cantitate record de solzi…

PublicatCurierul , in Actualitate , at august 7, 2021

Oficialii din Nigeria, de la centrul pentru combaterea traficului ilegal de animale sălbatice, au confiscat o cantitate record de solzi și gheare de pangolin și colți de elefant, a declarat șeful autorității vamale.

Astfel, s-au confiscat 17.137 kg de solzi de pangolin, 44 kg de colți de elefant și 60 kg în gheare de pangolin, a precizat într-un comunicat colonelul Hameed Ibrahim Ali, directorul general al autorității vamale, potrivit CNN.

Ali a precizat că autoritățile au arestat trei cetățeni străini și urmăresc un al patrulea, care ar fi coordonatorul operațiunii.

„Suspecții arestați vor ajunge în curând în instanță”, a mai spus Ali.

Nigeria a devenit un punct de atracție pentru rețele care trafichează pangolini africani în Asia, potrivit autorităților din domeniul protecției faunei sălbatice, din cauza granițele nesecurizate, a forțelor de ordine dezinteresate, a corupției și a accesului la porturile mari.

Ali a spus că vama lucrează cu oficiali britanici, americani și germani, precum și cu organizații internaționale pentru a intensifica operațiunile de combatere a contrabandei. Această „colaborare extinsă” a dus la confiscarea din Lekki, lângă principalele porturi ale Nigeriei.

Pangolinul, un animal retras, pe cale de dispariție, a devenit unul dintre cele mai traficate mamifere de pe pământ, din cauza cererii uriașe pentru solzi, utilizați în medicina tradițională chineză.

Confiscările de solzi de pangolin, proveniți în principal din Africa, au crescut de zece ori între 2014 și 2018, potrivit ONU. Până acum, au fost confiscate 185 de tone de solzi, pentru care ar fi fost ucise aproximativ 370.000 de animale.

Sursa: digi24.ro