Tuesday, October 26, 2021


Românii preferă în acest an sezon estival vacanțele pe litoral

Cele mai populare staţiuni de pe litoralul românesc sunt, în acest an, Mamaia (zona Nord), Eforie Sud şi Olimp, iar…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at august 9, 2021

Cele mai populare staţiuni de pe litoralul românesc sunt, în acest an, Mamaia (zona Nord), Eforie Sud şi Olimp, iar preţurile la cazare pornesc de la 170 de lei camera pe zi, arată o analiză realizată de o platformă de rezervări online.


Conform datelor centralizate de Travelminit.ro, din totalul rezervărilor efectuate până în prezent în sezonul estival, 41% au fost pe litoral, dar românii s-au orientat şi către destinaţiile de la munte (23% dintre rezervări), staţiunile balneare (19%) şi marile oraşe (17%).

În ceea ce priveşte preferinţele pentru Marea Neagră, turiştii aleg Mamaia Nord, Olimp, Eforie Sud, Saturn şi Năvodari.

De asemenea, atunci când vine vorba despre un sejur mai lung, cum sunt cele de minimum o săptămână, mulţi români îşi doresc cazări care să le ofere cât mai multe facilităţi care să le confere sentimentul că sunt „ca acasă”. Astfel, în ultimii ani, românii au început să caute tot mai des apartamente spaţioase, atât pe litoral, cât şi în celelalte destinaţii din ţară.

Potrivit sursei citate, în această vară, cele mai rezervate unităţi de cazare de la mare sunt hotelurile (49,43%) şi apartamentele (31%), urmate de pensiuni şi case de vacanţă.