Saturday, September 30, 2023


La Târgu Ocna codul portocaliu a lasat în urmă prăpăd

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri o avertizare nowcasting Cod portocaliu de averse şi vijelie pentru localităţi din judeţele…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Comunicate Social , at august 12, 2021

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri o avertizare nowcasting Cod portocaliu de averse şi vijelie pentru localităţi din judeţele Bacău şi Vrancea, valabilă până la ora 19:30.

Potrivit meteorologilor, în judeţul Bacău, în Oituz, Mănăstirea Caşin şi Căiuţi, şi în judeţul Vrancea, în Vidra, Vizantea-Livezi, Câmpuri, Tulnici, Răcoasa, Vrâncioaia, Soveja, Reghiu, Nistoreşti, Paltin, Pauleşti, Negrileşti, Năruja, Valea Sării şi Bârseşti se vor semnala averse ce vor depăşi 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de medii dimensiuni, intensificări ale vântului, vijelie.

La Târgu Ocna codul portocaliu a lasat în urmă prăpăd

În intervalul orar 18.30 – 20:00, autoritățile locale prin departamentul Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență , au intervenit pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase produse în orașul Târgu Ocna.

Cartierul Poieni a fost cel mai afectat, vântul doborand mai mulți copaci : 1 copac in Mosoare, 3 copaci pe DN12A în zona Monumentului Eroilor, câțiva arbori seculari din curtea bisericii din Poieni, fire de curent electric puse la pământ de vântul puternic.

În Parcul Măgura , 2 castani cu iluminat pe ei s-au rupt.

Un cireș a căzut pe anexa de la casa ghidului de la Monumentul Măgura

În continuare, situația operativă este monitorizată cu atenție, astfel încât orice eveniment să fie gestionat în cel mai eficient mod posibil, pentru siguranța cetățenilor.

Comunicat Primaria Orasului Targu Ocna