Friday, October 22, 2021


Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au verificat service-uri auto din Bacău

Lucrătorii de poliţie din cadrul IPJ Bacău – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat în ziua de 11…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at august 12, 2021

Lucrătorii de poliţie din cadrul IPJ Bacău – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat în ziua de 11 august a.c. pe raza judeţului Bacău, la operatorii economici care îşi desfaşoară activitatea în domeniul protecţiei mediului/prestărilor de servicii de tip „SERVICE AUTO”.

În urma activităţilor desfăşurate, împreună cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, poliţiştii au verificat 22 de entităţi economice şi au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 29.500 de lei, din care 6 la OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. De asemenea au confiscat suma de 702 lei.

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din Comănești, cu privire la modul de înregistrare a sumelor încasate din activitatea acesteia, a rezultat o sumă nejustificată de 250 de lei, diferență față de sumele înregistrate în casa de marcat electronică fiscală.

Faţă de cele constatate s-a luat măsura sancţionării conform OUG 28/1999 cu amendă în valoare de 1.500 de lei şi confiscarea sumei nejustificate