Monday, October 18, 2021


Se reface drumul dintre Pârgărești și Bogdănești cu sprijinul Consiliului Județean

Consilierii județeni, întruniți, joi, 12 august, în ședință ordinară, au aprobat proiectul finanțării și realizării de către CJ, în comun…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Economie Social , at august 13, 2021

Consilierii județeni, întruniți, joi, 12 august, în ședință ordinară, au aprobat proiectul finanțării și realizării de către CJ, în comun cu cele două primării, a lucrărilor la acest drum. Mai exact, este vorba despre drumul comunal DC 129, Pârgărești (intersecție cu DJ 116) – Bogdănești (intersecție cu DN 11), în lungime de 4 km.

Degradarea, în timp, a sistemului rutier a fost cauzată de un cumul de factori, cum ar fi atât lipsa/funcționarea defectuoasă a dispozitivelor de scurgere a apelor și volumul redus al lucrărilor de întreținere, cât mai ales circulația vehiculelor agabaratice în perioada de îngheț-dezgheț și acțiunea agresivă a traficului greu. Prin urmare, Consiliul Județean ar urma să finanțeze 90 la sută din cheltuielile pentru acest obiectiv, diferența fiind asigurată, în mod egal, de cele două comune.

În acest sens, odată cu stabilirea sumei care va fi alocată, se va executa o serie de lucrări la drumul comunal, ce vor consta în realizarea unei structuri rutiere cu îmbrăcăminte din beton asfaltic. În plus, se vor face șanțuri și podețe pentru scurgerea și preluarea apelor pluviale, dimesionate astfel încât să poată prelua în mod eficient apele provenite de la precipitații.