Saturday, June 15, 2024


Amenzi de peste 110.000 lei aplicate de polițiștii din Bacău intr-o singurā zi

În cadrul activităţilor desfăşurate, în cursul zilei de vineri, 12 august a.c., polițiștii băcăuani au răspuns la 77 de sesizări…

PublicatCurierul , in Actualitate , at august 14, 2021

În cadrul activităţilor desfăşurate, în cursul zilei de vineri, 12 august a.c., polițiștii băcăuani au răspuns la 77 de sesizări ale cetățenilor, din care 69 prin SNUAU 112. Totodată, au fost organizate 5 acțiuni. Polițiștii au aplicat 274 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 113.000 de lei, au depistat în flagrant delict 3 autori de infracțiuni și au retras 10 certificate de înmatriculare. Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate la nivelul județului Bacău, poliţiştii rutieri au constatat 207 abateri la regimul circulaţiei rutiere. De asemenea, polițiștii au reținut 37 de permise de conducere şi au constatat 2 infracţiuni la regimul rutier.

Poliţiştii rutieri, dar şi de ordine publică îşi vor continua activităţile specifice, prezenţa acestora pe drumurile din judeţ fiind menită să prevină producerea de evenimente rutiere.

Poliţiştii recomandă: • Conducătorii auto să adopte o manieră prudentă de conducere, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

• Respectaţi regimului legal de viteză, întrucât viteza reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere. Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

• Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.