Saturday, June 15, 2024


Acţiune a poliţiştilor în Oneşti pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite

Poliţiştii au acţionat în municipiul Onești pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite, prevenirea accidentelor rutiere, a comerţului ilicit şi pentru…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at august 16, 2021

Poliţiştii au acţionat în municipiul Onești pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite, prevenirea accidentelor rutiere, a comerţului ilicit şi pentru asigurarea siguranţei stradale.

La data de 14 august a.c., în intervale orare diferite, polițiști rutieri, de ordine publică, de investigaţii criminale şi de la alte structuri, cu sprijinul jandarmilor și a reprezentanților Ocolului Silvic Târgu-Ocna, au acţionat pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite, prevenirea accidentelor rutiere, a comerţului ilicit şi pentru asigurarea siguranţei stradale.

Cu ocazia desfăşurării acţiunii, poliţiştii au instituit 4 filtre, au legitimat peste 170 de persoane și au controlat în trafic 102 autovehicule, fiind efectuate 33 de testări cu aparatul etilotest. Au fost aplicate 78 de sancţiuni contravenţionale, din care 7 conform Legii 61/1991, 49 pentru abateri de la regimul circulaţiei rutiere, 15 în baza Legii nr.55 din 2020 şi restul pentru alte încălcări ale legii. De asemenea, poliţiştii au constatat 2 infracţiuni flagrante, una la regimul rutier și una în domeniul silvic. Totodată, poliţiştii au confiscate bunuri în valoare de aproximativ 2.800 de lei.

Exemplu: În urma controlului efectuat în Târgul săptămanal Onești, privind legalitatea deţinerii materialului lemnos, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Târgu -Ocna au confiscat cantitatea de 4,3 mc cherestea în valoare de 2758,4 lei, întrucât nu existau documente de proveniență.

Sursa: IPJ Bacău