Friday, July 12, 2024


S-au înmulțit cazurile de șoferi prinși la volan băuți sau fără permis

La data de 16.08.2021, în jurul orei 07:30, o patrulă de poliție din cadrul Biroului Rutier Bacău, în timp ce…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at august 17, 2021

La data de 16.08.2021, în jurul orei 07:30, o patrulă de poliție din cadrul Biroului Rutier Bacău, în timp ce desfăşura activităţi specifice pe raza localtăţii Bogdan Vodă, a oprit în trafic un autoturism ce tracta o remorca, condus de un tânăr de 22 ani, din județul Neamț, care circula cu o viteză de 92 km/h.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta figurează cu dreptul de a conduce suspendat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are dreptul de a conduce suspendat”.

La aceeași dată, în jurul orei 18:30, polițiști din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați despre faptul ca pe strada Abatorului din municipiul Bacău, în parcarea unui supermarket, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Cu ocazia deplasării la fața locului, polițiștii au constatat că în timp ce o femeie de 54 de ani, din localitate, conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un autoturism care se afla parcat regulamentar, rezultând pagube materiale.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest marca Dragger rezultând 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condusă la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că aceasta figurează cu dreptul de a conduce suspendat.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată și aflată sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.