Saturday, May 25, 2024


VIDEO: La Onești au fost deschise primele două din cele patru noi toalete publice achiziționate de municipalitate

La începutul acestei săptămâni primarul Laurențiu Neghină anunța sosirea celor patru toalete publice achiziţionate de municipalitatea oneşteană pentru a fi…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate , at august 20, 2021

La începutul acestei săptămâni primarul Laurențiu Neghină anunța sosirea celor patru toalete publice achiziţionate de municipalitatea oneşteană pentru a fi instalate în punctele mai tranzitate din oraş.
Primele două toalete au fost puse în funcțiune astăzi, una în Parcul Municipal și una la intersecția b-dului Republicii cu strada General Radu R. Rosetti.
”Cele două ansamble conțin câte cinci cușete fiecare: două pentru femei, două pentru bărbați și una pentru persoane cu dizabilități. Atât cușetele pentru bărbați cât și cele pentru femei au fost dotate diferențiat, câte una cu vas wc normal și câte una cu vas wc model turcesc, respectând prin această formă voința oneștenilor.
Aceste toalete sunt branșate la sistemul de canalizare, apă și energie electrică, iar pe timpul iernii vor fi încălzite.
De asemenea, întreținerea și curățenia va fi asigurată.
Am văzut persoane care au afirmat, fie din neștiință fie din răutate că aceste toalete vor genera un miros urât. Din punctul meu de vedere disconfortul creat nu poate fi mai mare decât cel generat de toaleta unui restaurant sau de toaleta unei instituții publice.
Referitor la rampa de acces, înclinația acesteia va dispărea odată cu montajul pavelelor de pe aleile și trotuarele învecinate.
Am mare încredere că aceste toalete vor fi folosite corespunzător și ne vor fi de un real folos!” a scris primarul Laurențiu Neghină pe pagina sa socializare.
Conform caietului de sarcini, achiziția a constat în ”4 cabine WC triple (femei, bărbaţi, persoane cu dizabilităţi) construite din cadre
metalice robuste, galvanizate, grunduite şi vopsite pentru o rezistenţă foarte bună la coroziune şi intemperii.
În zona de amplasare a toaletelor sunt, sau vor fi montate camere de supraveghere, pentru a descuraja actele de vandalism.