Saturday, May 25, 2024


Agenți de securitate sancționati de polițiștii băcăuani

În funcție de importanța, specificul și valoarea bunurilor pe care le dețin, conducătorii unităților, cu sprijinul de specialitate al poliției,…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Comunicate , at august 21, 2021

În funcție de importanța, specificul și valoarea bunurilor pe care le dețin, conducătorii unităților, cu sprijinul de specialitate al poliției, pentru sistemele civile de pază, stabilesc modalități concrete de organizare și de executare a pazei , după caz, pază proprie sau societăți specializate de pază.

De la începutul acestuia an, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au fost organizate 12 acțiuni privind prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului, ce au vizat deţinătorii de valori.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate peste 2.000 de unități pentru care este necesară respectarea unor condiții conform Legii 333 din 2003, iar ca urmare a deficiențelor identificate de polițiști au fost aplicate 355 de sancțiuni contravenționale în valoare de 69.000 de lei.

Totodată, ca urmare a controalelor efectuate la nivelul judeţului, au fost sancţionaţi contravenţional 102 agenţi de securitate, valoarea sancțiunilor fiind de 12.200 de lei.

În cursul primelor 7 luni ale anului 2021, polițiștii Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Serviciului de Ordine Publică Bacău au eliberat 345 de atestate profesionale pentru agenţii de securitate, 10 avize pentru conducători de societăţi, tehnicieni sau dispeceri din cadrul societăţilor specializate, au studiat şi avizat 47 de proiecte ale sistemelor tehnice de alarmare, 11 planuri de pază și 93 de planuri de transport valori monetare.

Stimaţi conducători de societăţi comerciale, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău atrage atenţia asupra importanţei instalării sistemelor de pază/alarmare, întrucât în acest mod putem preveni furturile din sediile firmelor, magazinelor sau depozitelor.