Sunday, May 19, 2024


Anunțul așteptat de mulți români: Institutul “Cantacuzino” reia producţia de Polidin

Institutul “Cantacuzino” va relua producţia de Polidin, ca produs cu rol în creşterea imunităţii care va fi comercializat ca supliment…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at august 23, 2021

Institutul “Cantacuzino” va relua producţia de Polidin, ca produs cu rol în creşterea imunităţii care va fi comercializat ca supliment alimentar, sub formă de ursuleţi gumaţi şi spray nazal.

La Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino” se desfăşoară un proiect prin care se doreşte dezvoltarea unui produs imunomodulator de tip Polidin, urmărindu-se punerea acestui produs pe piaţa de suplimente alimentare.

Reluarea producţiei de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepţie românească, a depăşit etapa de laborator, au anunţat reprezentanţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”, potrivit News.ro.

Totodată, vor continua testele clinice astfel încât Polidinul să fie repus pe piaţă şi sub formă de medicament cu administrare injectabilă.
Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obţine capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleţ (Polidin-O) şi spray nazal (Polidin-N). Astfel, prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se doreşte ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populaţie, de la copii la vârstnici.