Saturday, June 15, 2024


Românii care lucrează în străinătate pot primi alocații europene pentru copii de până la 160 de euro, dar doar 3% știu asta

Foarte mulți români care lucrează în străinătate ar putea încasa alocații europene pentru copii. Însă prea puțini știu că există…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at august 23, 2021

Foarte mulți români care lucrează în străinătate ar putea încasa alocații europene pentru copii. Însă prea puțini știu că există acest suport financiar sau cum să îl obțină.

Procedura este simplă: trebuie să depună un formular la Agenția Națională pentru Prestații Sociale. Alocația europeană este între 100 și 160 de euro.

Mihaela Nabăr, director executiv al World Vision: „Toți românii care lucrează în afară legal și au reședința pe teritoriul unei țări europene au acces la această alocație europeană, care de fapt e o prestație de tip familial.

Are de fapt același regim ca și alocațiile din sistemul românesc. Se poate obține și retroactiv mergând pe un termen de 1 până la 3 ani. Bineînțeles, sunt mai multe criterii care se iau în calcul.

În acest moment, deși vorbim de milioane de români plecați în afară României pentru a lucra, cam 3% dintre cei de pe teritoriul Uniunii Europene obțin acest tip de alocație, ceea ce înseamnă că principala problemă în accesarea acestei alocații este lipsa de informare.”