Saturday, May 25, 2024


Avertizare Cod Portocaliu: măsurile ce trebuie adoptate  în caz de vijelii și averse torențiale

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Portocaliu de averse torențiale, descărcări electrice și grindină, valabilă de astăzi…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at august 25, 2021

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Portocaliu de averse torențiale, descărcări electrice și grindină, valabilă de astăzi de la ora 12:00 până mâine la ora 08:00.

În intervalul menționat local în Transilvania, Moldova, la munte, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 30…40 l/mp și izolat 50…70 l/mp.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Bacău (ISUJ Bacău) informează populația despre măsurile ce trebuie adoptate  în caz de vijelii și averse torențiale:

⛈️ Întrerupe orice activitate în aer liber
⛈️ Intră în casă, într-o construcţie ori într-un autoturism
⛈️ Închide ferestrele şi uşile
⛈️ Parchează autoturismul în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului FII PREGĂTIT (fiipregatit.ro/ghid/furtuna/ și fiipregatit.ro/ghid/ghid-inundatie/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.