Sunday, May 19, 2024


Elevii băcăuani vor să înceapă nou an școlar cu un protest în stradă

Asociația Elevilor din Bacău se alătură unei manifestări mai ample, un protest la nivel național ce ar trebui să aibă…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Cultură și Educație , at august 25, 2021

Asociația Elevilor din Bacău se alătură unei manifestări mai ample, un protest la nivel național ce ar trebui să aibă loc chiar pe 13 septembrie când va debuta noul an școlar. Anunțul a fost făcut pe contul de facebook:

„Ți-ar plăcea ca școala ta să arate ca în filme? Să nu mai fie bănci rupte? Ca toți elevii să beneficieze de o masă caldă? Profesorii să vină cu zâmbetul pe buze la ore, fără a fi chinuiți de salarii mici? Să primească toți elevii burse? Să ai transportul gratuit? Să scadă rata abandonului școlar și a analfabetismului funcțional? Să mergi cu plăcere la școală?
Poate sună ca un vis, dar acesta poate deveni realitate, dacă sunt luate toate măsurile necesare. Învățământul se află într-o stare deplorabilă, dar asta strict pentru că autoritățile și-au bătut joc de el atâta timp. Nu putem determina decidenții să acționeze decât dacă ne mobilizăm cu toții. E momentul să luptăm pentru un învățământ mai bun!

Așadar, prima zi de școală pentru noi va fi petrecută în stradă.

Astfel, vă așteptăm pe 13 septembrie, la ora 13:00, în Piața Victoriei, pentru a face parte din schimbare”, se precizează în comunicat.