Saturday, May 25, 2024


10 fete din Vaslui au devenit mame la vârsta la care altele se joacă cu păpuşi. Numărul gravidelor minore s-a dublat

Fenomen îngrijorător în judeţul Vaslui – numărul gravidelor care au sub 15 ani s-a dublat în primele şase luni ale…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at august 26, 2021

Fenomen îngrijorător în judeţul Vaslui – numărul gravidelor care au sub 15 ani s-a dublat în primele şase luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sunt tot mai multe adolescente care au devenit mame la vârste între 15 şi 19 ani, este anunţul făcut de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui.

Zece fete din Vaslui au devenit mame la vârsta la care cele mai multe se joacă încă cu păpuşile. Majoritatea cazurilor provin din zona rurală, spun autorităţile.

„Potrivit datelor DSP Vaslui, au fost înregistrate la nivelul judeţului zece gravide cu vârsta de sub 15 ani faţă de cinci câte au fost înregistrate în aceeaşi perioadă a anului 2020.

La categoria între 15 şi 19 ani au fost înregistrate 195 de gravide în prima jumătate a acestui an faţă de 190 în aceeaşi perioadă a anului trecut”, se menționează în anunțul DSP Vaslui.

Marea majoritate a mamelor adolescente îşi abandonează copiii abia născuţi şi îi încredinţează spre creştere asistenţilor maternali pe care îi plătesc primăriile, din bugetul local.