Saturday, May 25, 2024


Polițiștii stau de vorbă cu tinerii

Săptămâna aceasta, polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au stat de vorbă…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate , at august 27, 2021

Săptămâna aceasta, polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au stat de vorbă cu tinerii de la Centrul Multifuncțional ”Henri Coandă” Bacău.

În această săptămână polițiștii de prevenire și siguranță școlară au făcut o vizită la Centrul Multifuncțional ”Henri Coandă” Bacău, instituție a cărei misiune generală este de a furniza și asigura accesul tinerilor aflați în dificultate și cu nevoi speciale, pe o perioadă determinată, la găzduire, îngrijire, educație și pregătire în vederea reintegrării sau integrării familiale și socio-profesionale.

Astfel polițiștii au avut ocazia de a sta de vorbă cu tinerii din centru despre răspunderea penală, violența verbală și fizică, influența anturajului, consumul de alcool, tutun, substanțe etnobotanice sau droguri, riscurile de pe internet, dar mai ales despre ce ar trebui să facă pentru a fi mereu în siguranță și pentru a nu deveni autorii sau victimele unor infracțiuni.

Mobilizarea comunității în prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor este esențială și trebuie să vizeze reducerea factorilor de risc din viața copilului și înlocuirea acestora cu factori protectivi.

În acest sens, polițiștii băcăuani, alături de profesioniștii din toate domeniile centrate pe minori, vor continua astfel de demersuri menite să aducă rezultate pozitive în viața copiilor noștri.