Sunday, May 19, 2024


Poliţiştii băcăuani acționează pentru prevenirea și combaterea infracţiunilor comise în mediul stradal

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, prin structurile sale, acţionează permanent pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional. La data de 28…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at august 31, 2021

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, prin structurile sale, acţionează permanent pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional.

La data de 28 august a.c., sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică, poliţiştii de ordine publică, rutieri și de investigații crimianle au desfășurat o amplă acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, menținerea climatului de ordine publică și pentru respectarea restricțiilor impuse de legislația incidentă stării de alertă.

Poliţiştii au legitimat peste 240 de persoane şi au controlat 145 de autovehicule, fiind efectuate 70 de testări cu aparatul etilotest. Totodată, polițiștii au controlat 26 de unități de alimentație publică. Au fost aplicate 90 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 50.000 de lei, din care, 25 conform Legii 61 din 1991, 5 pentru nerespectarea Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, 56 pentru abateri privind circulaţia pe drumurile publice, iar celelalte sancţiuni fiind aplicate la alte acte normative. De asemenea, au fost constatate 3 infracțiuni de natură judiciară și reținute 2 persoane. Ca măsuri complemetare, au fost reținute 11 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

Exemplu: Polițiștii au probat activitatea infracțională și au luat măsura reținerii a doi tineri, de 21 și 23 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe asupra unui bărbat de 54 de ani, din comuna Răcăciuni.

Împreună cu partenerii instituţionali, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău depun toate eforturile pentru prevenirea și combaterea criminalităţii.