Sunday, May 19, 2024


Ce trebuie să știi pentru a conduce un ATV, MOPED SAU SCUTER pe drumurile publice

Dacă doriți să conduceți pe drumurile publice un ATV, MOPED SAU SCUTER trebuie să știți faptul că: Pentru a conduce…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate , at septembrie 1, 2021

Dacă doriți să conduceți pe drumurile publice un ATV, MOPED SAU SCUTER trebuie să știți faptul că:

Pentru a conduce pe drumurile publice un ATV, un moped sau un scuter dotate cu motoare de capacitate mică a căror viteză nu depășește 45 km/h, iar capacitatea cilindrică nu este mai mare de 50 cmc, conducătorul trebuie să posede permis de conducere categoriile AM, A1 sau B1, după caz.

Pentru a conduce pe drumurile publice aceleași tipuri de autovehicule, dotate cu motoare a căror viteză depășește 45 km/h iar capacitatea cilindrică este mai mare de 50 cmc, conducătorul trebuie să posede permis de conducere categoria A sau B, după caz.

Atenție! Toate căile rutiere sunt considerate drumuri publice cu excepția celor închise circulației publice și care sunt semnalizate la intrare cu inscripții vizibile în acest sens. ATV-urile, mopedele, scuterele sunt supuse înmatriculării sau înregistrării pentru a putea circula pe drumurile publice.

Acestea trebuie să aibă asigurare obligatorie de răspundere civilă și inspecție tehnică periodică valabile.

Minorilor le este interzis să conducă un astfel de autovehicul pe drumurile publice, cu excepția celor care au împlinit vârsta de 16 ani și posedă permis categoriile A1, B1, AM, după caz. Pentru a fi în siguranță, conducătorii acestor autovehicule trebuie să poarte echipament de protecție (cască omologată, îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante).

Se interzice conducătorilor să transporte pe astfel de autovehicule mai multe persoane decât locurile stabilite prin construcție, precum și obiecte voluminoase.

Nu vă aventurați pe drumurile sau potecile care nu sunt amenajate corespunzător dacă nu aveți echipamentul de protecție, experiența și îndemânarea necesare!