Thursday, July 18, 2024


370 de sancțiuni contravenționale într-un interval de numai 4 ore

Acţiunile organizate de către poliţiştii rutieri, îndeosebi la final de săptămână, au vizeat prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at septembrie 6, 2021

Acţiunile organizate de către poliţiştii rutieri, îndeosebi la final de săptămână, au vizeat prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Spre exemplu, la data de 04 septembrie a.c., în intervalul orar 15.00-19.00, polițiștii au aplicat 370 de sancțiuni contravenționale. De asemenea, polițiștii au reținut 92 de permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

Într-un interval de 4 ore, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău şi polițişti din cadrul Inspectoratelor de Poliție Vrancea, Harghita, Covasna, Neamț și Vaslui au desfășurat o acțiune ce a vizat, în mod special, una dintre principalele cauze generatoare de accidente, respectiv viteza excesivă.

Pentru zona de competenţă a judeţului Bacău s-au folosit echipamente video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrul portabil model TruCAM.

În cadrul acțiunii, s-au aplicat 370 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 214.600 de lei, din care, 238 pentru încălcarea limitelor legale de viteză, 6 bicicliștilor, 7 pietonilor, iar restul pentru alte abateri.

Ca măsuri tehnico-administrative au fost reţinute 92 de permise de conducere ( 81 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru neacordare prioritate vehicule, 2 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, iar restul pentru alte încălcări ale legii) şi au fost retrase 7certificate de înmatriculare.

Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

CONDUCETI PRUDENT !