Thursday, July 18, 2024


Starea de alertă se prelungeşte în România cu încă 30 de zile, începând din 10 septembrie

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi, 9 septembrie, hotărârea prin care se propune prelungirea stării de alertă…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at septembrie 9, 2021

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi, 9 septembrie, hotărârea prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10 septembrie.

Conform hotărârii, se aprobă, începând cu data de 13 septembrie, continuarea derulării proiectului-pilot, pentru o perioadă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internaţional Sibiu la terminalul „Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliţiei Române.

Pe perioada menţionată, toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internaţional Sibiu pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite. Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 de către personalul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului. Testele rapide utilizate în cadrul proiectului-pilot sunt asigurate gratuit de către DSP Sibiu.

Tot din 13 septembrie, se aprobă derularea unui proiect-pilot similar, pentru o perioadă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj.