Wednesday, July 17, 2024


Acțiune a polițiștilor de ordine publică în domeniul silvic

La data de 09 septembrie a.c., sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică, polițiștii băcăuani, împreună cu jandarmi, reprezentanți ai Gărzii…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at septembrie 10, 2021

La data de 09 septembrie a.c., sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică, polițiștii băcăuani, împreună cu jandarmi, reprezentanți ai Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Bacău, au acționat pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale în domeniul silvic.

Au fost efectuate 16 controale, din care 2 în fondul forestier, 12 privind controlul circulației masei lemnoase și 2 depozite de material lemnos.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost constatate 4 infracţiuni prevăzute de Legea nr. 46/2008 si 21 de contravenții în valoare totală de 25.000 de lei.

Ca măsură complementară, organele de control au ridicat în vederea confiscării aproximativ 55 de m.c. material lemnos, din care circa 9.00 m.c. faptic, iar restul valoric.

Exemplu: Polițiștii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa, împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere, în urma controlului efectuat în fondul forestier administrat de Ocolul Silvic Comăneşti, au constatat faptul că pe raza comunei Asău, un bărbat de 49 de ani, administrator al unei societăți comerciale de profil, nu ar fi respectat actul de punere în valoare ce nu era autorizat şi ar fi tăiat ilegal şi exploatat 15 arbori esenţă foioase şi răşinoase, cu un volum total de aproximativ 7 m.c şi valoare de 1777 de lei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Sursa: IPJ Bacău