Wednesday, July 17, 2024


Doi medici și o asistentă de la UPU Onești, depistați cu COVID deși erau vaccinați. Activitatea Unității de Primiri urgente a fost datā peste cap

Activitatea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului municipal Onești a fost grav perturbată după ce trei cadre medicale – doi…

PublicatCurierul , in Actualitate , at septembrie 10, 2021

Activitatea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului municipal Onești a fost grav perturbată după ce trei cadre medicale – doi medici și o asistentă – au fost depistați pozitiv la testul COVID deși erau vaccinați.

Conform celor declarate de managerul spiatalului, Gelu Nicolcea, depistarea celor trei persoane ca fiind bolnave de COVID a dat peste cap activitatea UPU.

“Am cerut să ni se trimita medici de la Bacău sau de la Moinești ca să putem să facem gărzile”, a declarat managerul spitalului pentru Deșteptarea.ro.

Acesta spune că a solicitat autorităților medicale să preia cazurile ușoare la alte spitale iar la Onești să rămâna cele dificile, care necesită stabilizare.

Cele trei persoane depistate cu COVID vor trebui să rămâna opt zile în carantină iar în a noua zi să fie retestate urmând să revina la muncă abia din a zecea zi, dacă testul iese negativ.

Cei doi medici bolnavi reprezinta 30 la suta din medicii de la UPU și aceștia trebuie urgent înlocuiți.