Wednesday, July 17, 2024


Reținut de polițiști pentru înșelăciune prin metoda ȘMEN

Un bărbat de 53 de ani, din municipiul Roman, a fost reținut de polițiștii de investigații criminale din Bacău, fiind…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at septembrie 10, 2021

Un bărbat de 53 de ani, din municipiul Roman, a fost reținut de polițiștii de investigații criminale din Bacău, fiind bănuit de înșelăciune prin metoda ȘMEN.

Din investigațiile polițiștilor a rezultat că, la data de 19 august a.c., în jurul orei 13:00, în timp ce se afla pe Bld Unirii din municipiul Bacău, bărbatul de 53 de ani, din județul Neamț, ar fi abordat o femeie de 49 de ani, din comuna Filipești oferindu-se să-i schimbe valută în lei. Ulterior, bărbatul profitând de neatenția femeii, ar fi sustras din suma de bani oferită în schimbul valutei, cauzând un prejudiciu de 1.300 de lei.

Față de acesta s-a dispus măsura reținerii penrtu o perioadă de 24 de ore, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune.

În scopul prevenirii infracțiunilor de înșelăciune prin metoda “șmen”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău atrage atenţia cetățenilor să efectueze schimb valutar doar la unitățile de profil. Totodată, angajaţilor societăţilor comerciale să fie foarte atenţi în momentul în care primesc de la clienţi bancnote mari pentru a fi schimbate în altele mai mici sau pentru a achita diferite produse. Aşa-zişii clienţi profită de orice moment de neatenţie pentru a sustrage din banii primiţi rest, unii dintre ei răzgândindu-se chiar şi în ceea ce priveşte cumpărarea produselor respective.

În cazul în care vă confruntaţi cu astfel de situaţii, poliţiştii vă sfătuiesc să reţineţi cât mai multe amănunte referitoare la persoanele care vă abordează (vârsta aproximativă, detalii legate de fizionomie, vestimentaţie, etc.), tipul, marca şi numărul de înmatriculare al mijloacelor de transport cu care circulă şi direcţiile de deplasare.

Sesizaţi Poliţia când aveţi date despre persoane bănuite sau victime ale unor astfel de infracţiuni!