Sunday, July 14, 2024


Un șofer băut a încercat să mituiescă un polițist băcăuan, dar a ajuns sub control judiciar

Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că un…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate , at septembrie 10, 2021

Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că un polițist din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Traian – Postul de Poliție Secuieni a refuzat o sumă de bani oferită drept mită de un șofer prins băut la volan. Agentul de poliție a semnalat faptul că a oprit în trafic conducătorul unui autoturism și, întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1.14 la mie alcool pur în aerul expirat.

Ca urmare a celor constatate, șoferul în cauză a fost condus la Secția UPU a Spitalulului Județean de Urgență Bacău, în vederea recoltării probelor biologice. Aici, conducătorul autoturismului a insistat și a promis polițistului suma de 1.000 de euro, dacă îl ajută să scape de consecințele legale.

Cu toate că agentul de poliție a refuzat categoric oferta, șoferul a insistat în demersul său, drept pentru care polițistul a sesizat Direcția Generală Anticorupție.

Echipa operativă constitută la nivel D.G.A. – S.J.A. Bacău a constatat infracțiunea flagrantă când inculpatul i-a oferit agentului de poliție suma de 1.000 de euro în scopul menționat, iar documentele întocmite și denunțul polițistului au fost înaintate de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

În prezent cercetările sunt continuate de către procurorul de caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, fiind dispusă cercetarea sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Conducătorul autoturismului primise anterior o condamnare, cu amânarea aplicării pedepsei, tot pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, în prezent aflându-se în termenul de încercare de 2 ani ce expiră în data de 10.12.2021.