Thursday, July 18, 2024


Bilanțul săptămânii trecute în județul Bacău: peste 1300 de amenzi și 218 permise reținute

235 de polițiștii rutieri şi 154 de ordine publică din județul Bacău au acţionat pentru disciplinarea participanţilor la traficul rutier…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at septembrie 13, 2021

235 de polițiștii rutieri şi 154 de ordine publică din județul Bacău au acţionat pentru disciplinarea participanţilor la traficul rutier pe parcursul săptămânii 6-12 septembrie.

În cele șapte zile, controalele polițiștilor au avut în vedere desfăşurarea de activităţi punctuale, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, informează IPJ Bacău.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 1.390 de contravenții, din care 1.300 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru abateri de la regimul circulaţiei.

Pentru încălcarea regimului legal de viteză, poliţiştii au aplicat 693 de sancţiuni contravenţionale, 77 au fost aplicate pietonilor indisciplinaţi, 21 conducătorilor auto pentru conducere sub influenţa alcoolului, 10 pentru depăşiri neregulamentare, 5 pentru neacordare de prioritate pietonilor, iar restul pentru abateri de la acte normative.

De asemenea, polițiștii au reținut 218 permise de conducere, din care 141 pentru încălcări ale regimului legal de viteză, 21 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 13 pentru depăşiri neregulamentare, 6 pentru neacordare prioritate pietonilor, 10 pentru neacordare prioritate autovehiculelor, iar restul pentru alte abateri.

Totodată, au fost retrase 30 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 27 de infracțiuni, din care 15 la regimul rutier.