Monday, October 18, 2021


Cursuri gratuite de recalificare la AJOFM Bacău

La mijlocul lunii septembrie, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bacău va demara 3 programe de formare profesională,…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Economie Social , at septembrie 14, 2021

La mijlocul lunii septembrie, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bacău va demara 3 programe de formare profesională, la care vor fi cuprinși 42 șomeri, aflați în evidența ei.

Astfel, 14 dintre ei se vor pregăti pentru a deveni agenți de vânzări, alți 14 vor învăța tainele meseriei de operator introducere, validare și prelucrare date și tot atâția, după finalizarea cursului, vor ști să lucreze ca ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație. Din situația prezentată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) rezultă că în 25 județe din țară vor debuta pe parcursul lunii septembrie de la 3 până la 18 cursuri. În cel 25 județe și încă unul vor participa la un program de formare profesională cel puțin 42 șomeri.

La formare profesională gratuită au dreptul și cei care obţin venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă (ISR-500 lei) şi sunt înregistrați la agenţiile de şomaj. Același drept îl au și persoanele care şi-au reluat serviciul la încetarea concediului pentru creşterea copilului, precum şi cele care s-au întors la lucru, după recuperarea capacităţii de muncă, ulterior pensionării de invaliditate. Cei interesaţi să se califice ori recalifice într-o anumită meserie sunt aşteptaţi să-şi exprime din timp opţiunea la AJOFM Bacău, str.Ioniţă Sandu Sturza, nr.63, telefon 0234525265 sau 0234576286 ori la Centrul de Formare Profesională Bacău (str.V.Alecsandri, nr.25, etajul IV, 0234514859).