Thursday, July 18, 2024


Axa rutieră strategică 3: Neamţ – Bacău va fi modernizatā

Consiliul Judeţean Neamţ a predat, miercuri, amplasamentul şi a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru primul tronson din…

PublicatCurierul , in Actualitate , at septembrie 16, 2021

Consiliul Judeţean Neamţ a predat, miercuri, amplasamentul şi a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru primul tronson din cadrul proiectului ‘Axa rutieră strategică 3: Neamţ – Bacău’.

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a subliniat că acest proiect va începe cu reabilitarea străzii Izvoare din municipiul Piatra-Neamţ, aflată în stare avansată de degradare.

‘Pentru primul segment, Piatra-Neamţ – Horia, am promisiunea din partea constructorului că în maximum două săptămâni va avea toate avizele necesare şi lucrările vor începe. Valoarea totală a proiectului de modernizare a celor 70 de kilometri este de 165,7 milioane de lei, din care 151 de milioane de lei provin din fonduri europene. (…) Este un proiect complex, de importanţă regională, care va dezvolta din punct de vedere economic judeţul Neamţ’, a declarat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

În cadrul proiectului sunt incluse lucrări pentru 104 poduri şi podeţe, 18 kilometri de şanţuri betonate, 105 drumuri laterale ce vor fi amenajate pentru accesul la acest drum judeţean şi 2,5 kilometri rigole pentru scurgerea apei.

Proiectul cuprinde trei tronsoane: Piatra-Neamţ – Horia, Horia – Ion Creangă şi Ion Creangă – Icuşeşti, limita cu judeţul Bacău.