Thursday, July 18, 2024


Județele în care au explodat vânzările de locuințe

Românii au cumpărat mai multe locuințe în al doilea an marcat de pandemie, arată datele de la Agenția Națională de…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at septembrie 16, 2021

Românii au cumpărat mai multe locuințe în al doilea an marcat de pandemie, arată datele de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) centralizate de Economica.net. Fie că au fost cumpărate locuințe noi sau vechi, sunt județe unde vânzările de locuințe s-au triplat în primele opt luni din acest an.

Peste 441.000 de locuințe au fost cumpărate în primele opt luni din acest an, cu 33% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor ANCPI.

Sunt județe în care vânzările au crescut spectaculos, cu 165%. Este cazul județului Olt, unde în primele opt luni din acest an s-au vândut peste 4.200 de locuințe. Anul trecut, în aceeași perioadă, s-au vândut 1.600 de locuințe.

Surprinzător, și în Vaslui creșterea este una destul de consistentă. Vorbim de peste 5.300 de locuințe vândute în doar opt luni, față cifra de 2.100 înregistrată anul trecut.

Județul Argeș ocupă un loc trei în acest clasament cu o creștere de 141%. Astfel, dacă în primele opt luni din 2020 s-au vândut aproape 6.000 de locuințe, anul acesta numărul a depășit 15.5000 de locuințe.

În județele Iași, Bacău și Buzău s-au vândut două ori mai multe locuințe.