Sunday, October 17, 2021


România, în barajul pentru Grupa Mondială la tenis

Tenismenul Marius Copil l-a învins pe Joao Sousa în al patrulea meci al întâlnirii de Cupa Davis dintre România şi…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Sport , at septembrie 20, 2021

Tenismenul Marius Copil l-a învins pe Joao Sousa în al patrulea meci al întâlnirii de Cupa Davis dintre România şi Portugalia de la Cluj-Napoca, astfel că scorul general a devenit 3-1 şi românii au câştigat confruntarea din Grupa Mondială I.

„Week-end perfect pentru Marius Copil la Cluj-Napoca, în Sala Sporturilor Horia Demian, acolo unde România a câştigat cu 3-1 meciul cu Portugalia din grupa Mondială I a Cupei Davis, iar Marius a contribuit la toate cele trei puncte. Pe două dintre ele le-a adus singur, reuşind să câştige şi cel de-al doilea meci al zilei de duminică, la simplu, 6-3, 2-6, 6-4 cu Joao Sousa, după ce, împreună cu Horia Tecău, câştigase şi meciul de dublu.
La acest scor, cel de-al cincelea meci nu s-a mai jucat, iar România câştigă această întâlnire şi va mai juca în noiembrie 2021 într-un meci de baraj pentru a aceede în Calificările Davis Cup by Rakuten de anul viitor”, se arată pe pagina de Facebook Romania Davis Cup Team.

În Grupa Mondială 1 se desfășoară în total 12 întâlniri. Dintre câştigătoare, primele opt clasate în ierarhia Davis Cup din 20 septembrie vor evolua în calificările din 2022, iar cele mai slab clasate patru naţiuni vor juca un baraj suplimentar, în noiembrie. Câştigătoarele barajului vor ajunge în calificările din 2022, iar echipele care vor pierde vor evolua în play-off-ul Grupei Mondiale I.

Potrivit Federaţiei Române de Tenis, echipa României va juca barajul din noiembrie.