Tuesday, October 26, 2021


Primarul Oneștiului vrea sā rezolve problema acordării burselor școlare promise de Guvern. Laurențiu Neghinā:Vom acorda bursele elevilor pana la ultimul leu

Laurentiu Neghinā a anunțat astăzi ca dorește cât mai repede sa rezolve problema acordării burselor școlare elevilor din Onești care…

PublicatCurierul , in Actualitate , at septembrie 22, 2021

Laurentiu Neghinā a anunțat astăzi ca dorește cât mai repede sa rezolve problema acordării burselor școlare elevilor din Onești care nu au primit pana acum nici un leu, doar promisiuni de la Guvern.

„Vom acorda bursele elevilor pana la ultimul leu!
Deși, în mod normal și moral bursele elevilor ar fi trebuit plătite de la Bugetul de Stat, aceste sume nu au mai fost alocate.
În ședința de Consiliu Local din 29 septembrie, voi propune consilierilor locali modificarea bugetului, astfel încât elevii care învață în Onesti să își primească drepturile până la ultimul bănuț.
Din estimările noastre, efortul primăriei va depăși suma de 3.000.000 lei.
Îmi doresc ca toți consilierii locali să susțină acest proiect!”, a declarat edilul municipiului.

Încă din luna aprilie, Neghinā a explicat de ce Guvernul ar fi trebuit sa isi asume hotărârea și sa aloce bani pentru bursele  elevilor care au medii peste 8.50:

Guvernul a aprobat un act normativ prin care fiecare elev, a cărui medie anuală este de peste 8,50, ar trebui să primească bursă. Este ușor să dai legi doar pentru că poți, fără că acestea sa fie bugetate. În consecință, pot spune că e inuman să construim viitorul acestor tineri pe minciună.”