Care este stadiul lucrărilor la drumul spre Bacău – Curierul de stiri
Tuesday, April 16, 2024


Care este stadiul lucrărilor la drumul spre Bacău

Constructorul care s-a angajat să refacă porțiunea de drum a amenajat o variantă de ocolire, în încercarea de a evita…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at septembrie 23, 2021

Constructorul care s-a angajat să refacă porțiunea de drum a amenajat o variantă de ocolire, în încercarea de a evita ca execuția lucrărilor să îngreuneze și mai mult traficul în zonă.

Practic, este vorba despre lărgirea drumului, prin amenjarea unei benzi suplimentare pe care să poată circula utilajele constructorului, detaliu care a presupus tăierea unor arbori, săparea în corpul dealului și așternerea unui covor asfaltic. „Următorul pas este executarea forajelor în vederea amenajării pilonilor.

Până acum, au fost realizate 10 foraje pentru cele 48 de coloane, cu adâncime de 10 – 12m, care vor consolida corpul drumului”, a decalarat Nicolae Popovici, purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRPI) Iași . Reamintim că, pe DN 11 (E 574), în zona serpentinelor de la Măgura, drumul s-a surpat, din cauza ploilor din ultimii ani, afectând serios carosabilul.

Este vorba de zona de serpentine din apropierea hotelului „Măgura verde”, intens circulată, fiind una dintre principalele căi de acces dinspre Ardeal spre Moldova, via Brașov. Autoritățile au decis să izoleze zona cu probleme și să amplaseze un semafor mobil, circulându-se, astfel, dirijat, pe un singur fir, pe o distanță de câteva zeci de metri. Circulația rutieră este îngreunată mai ales în perioadele de weekend, când zona este traficată de mașinile celor care vin sau pleacă în concedii, alături de ale celor care vin, cu diverse interese, de peste Carpați.

Acesta va fi prevăzut cu o cameră de cădere în zona amonte. Totodată, se vor executa și lucrări de sistematizare și amenajare a văii, în amonte și în aval. Mai exact, se vor amenaja canale colectoare din beton armat, cu trepte de liniștire pe o lungime de minim 30 metri.

Sursa:desteptarea.ro