Thursday, July 18, 2024


5 licee din Onești au primit table interactive prin proiectul ROSE

19 licee şi colegii din judeţul Bacău au primit, în total, 70 de table interactive prin proiectul ROSE. Acestea au…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Cultură și Educație Social , at septembrie 24, 2021

19 licee şi colegii din judeţul Bacău au primit, în total, 70 de table interactive prin proiectul ROSE. Acestea au fost deja distribuite către unităţile de învăţământ beneficiare: 5 din municipiul Bacău, 5 din municipiul Oneşti şi câte una din Moineşti, Comăneşti, Tg.Ocna, Buhuşi, Sascut, Făget, Podu Turcului, Parincea şi Răchitoasa. Este al treilea lot de dispozitive electronice distribuite prin acest proiect pentru liceele şi colegiile din judeţul Bacău, care au mai primit, anterior, 1.247 de laptopuri, 8 table interactive şi 2 videoproiectoare.

ROSE este un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar și la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat. Proiectul, finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, este implementat de Ministerul Educației, pe o perioadă de 7 ani, între 2015 și 2022. Acordul de împrumut (Proiectul pentru învățământ secundar) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la Washington la 17 aprilie 2015, a fost aprobat prin Legea
nr. 234/08.10.2015 de ratificare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I,
nr. 757/2015.

Proiectul este structurat în trei componente, primele două fiind concepute pentru a aborda aspecte de natură academică şi socială care conduc la performanţa scăzută a elevilor în învăţământul secundar superior, precum şi în primii ani din învăţământul terţiar. A treia componentă include atât managementul de proiect, monitorizarea şi evaluarea impactului acestuia, cât și activitatea de evaluare a intervenţiilor existente, care abordează constrângerile financiare ale elevilor din învăţământul secundar superior provenind din grupuri dezavantajate.

Sursa:desteptarea.ro