Thursday, July 18, 2024


Evenimente rutiere grave în apropierea Oneștiului. Accident la Gura Văii

La data de 30 septembrie a.c., în comuna Gura Văii, s-a produs un eveniment rutier. Un conducător auto în vârstă…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate , at octombrie 2, 2021

La data de 30 septembrie a.c., în comuna Gura Văii, s-a produs un eveniment rutier.

Un conducător auto în vârstă de 27 de ani, din localitate nu a adaptat viteze într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu cap de pod.

În urma producerii coliziunii, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, acestuia fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

La data de 30 septembrie.c., poliţiştii Secției Rurale Onești au despistat în flagrant un bărbat de 41 de ani, din comuna Mănăstirea Cașin, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa alcoolului.

Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto:

• Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum si de trafic!

• Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

• Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă! • Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

• Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident; • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

• Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

• Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Numai respectând regulile de circulaţie, putem avea un trafic rutier în siguranţă!