Thursday, July 18, 2024


Părinţii vor putea să declare naşterea copilului şi să ceară alocaţia de stat printr-un singur drum, într-un singur dosar

Senatul a adoptat iniţiativa legislativă care prevede ca cererea de obţinere a alocaţiei de stat pentru copii să fie cuprinsă…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at octombrie 7, 2021

Senatul a adoptat iniţiativa legislativă care prevede ca cererea de obţinere a alocaţiei de stat pentru copii să fie cuprinsă în procedura de declarare, de către părinte, a naşterii copilului.

Prin modificarea Articolul 6 din Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, documentele pentru declararea naşterii se vor depune concomitent, în acelaşi dosar, cu cele pentru stabilirea dreptului la alocaţia de stat pentru copii.

De asemenea, în cazul în care reprezentantul legal al copilului doreşte să renunţe la alocaţie, acesta adresează primarului unităţii administrativ-teritoriale unde s-a înregistrat naşterea o cerere scrisă în acest sens, transmite news.ro.

Senatul este prima cameră sesizată, iniţiativa legislativă urmând să intre în dezbaterea Camera Deputaţilor, pentru votul final în Parlament.