Thursday, July 18, 2024


13 octombrie – Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale

La 13 octombrie este aniversată Ziua internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor. Marcarea acestei zile, iniţiată din 1989 de Adunarea Generală…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at octombrie 13, 2021

La 13 octombrie este aniversată Ziua internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor. Marcarea acestei zile, iniţiată din 1989 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, vizează creşterea gradului de conştientizare a riscurilor generate de dezastrele naturale precum şi a modalităţilor de reducere a acestora.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a publicat astăzi pe pagina de socializare a instituției un mesaj prin care a marcat această zi
13 octombrie – Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale
Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultă ghidurile special concepute pentru a învața cum să reacționezi la apariția unor situații de urgență care îți pot pune viața în pericol!
www.fiipregatit.ro
Reușita gestionării unui dezastru natural stă în viețile și bunurile salvate.
Această zi marchează modul în care oamenii și comunitățile din întreaga lume depun eforturi pentru reducerea dezastrelor și conștientizarea gestionarii tipurilor de risc.
Destinată creșterii gradului de conştientizare la nivel mondial privind acţiunile, politicile şi practicile adoptate pentru reducerea expunerii la dezastre la nivel comunitar, această zi contribuie la salvarea oamenilor și a bunurilor acestora.