Thursday, July 18, 2024


Percheziții ale polițiștilor băcăuani la persoane bănuite de delapidare

La data de 12 octombrie a.c, polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice Bacău, împreună cu cei din cadrul Polițiilor…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at octombrie 13, 2021

La data de 12 octombrie a.c, polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice Bacău, împreună cu cei din cadrul Polițiilor Bacău și Moinești, polițiști criminaliști si luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de delapidare.

Perchezițiile au avut loc pe raza municipiilor Bacău și Moinești, atât la un imobil folosit de un bărbat de 65 de ani, cât și la locațiile utilizate ca sediu social și punct de lucru al unei societăți comerciale.

Din cercetări a rezultat că, administratorul unei societăți comerciale ce se ocupa în principal cu achiziţionarea de ovine în scopul prelucrării cărnii, ar fi retras, în mod repetat, din conturile bancare deschise pe numele societăţii, mai multe sume de bani pe care le-ar fi folosit în scop personal. Sumele de bani ar fi fost oferite operatorului economic sub formă de împrumut de către unul dintre asociați.

Prin activitatile ilegale desfășurate, s-a adus un prejudiciu societății comerciale în valoare de aproximativ 430.000 de lei şi 13.000 de euro.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate, au fost identificate mijloace materiale de probă respectiv, înscrisuri, precum și ștampile ce ridică suspiciunea de a fi falsificate. Totodată, a fost pus în executare un mandat de aducere la sediul I.P.J Bacău, a unei persoane, pentru audieri.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale a celor în cauză.