Thursday, July 18, 2024


ACTIVITĂȚI ÎN SISTEM INTEGRAT ÎN JUDEȚUL BACĂU PENTRU PREVENIREA ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU COVID-19

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, alături de structurile teritoriale ale M.A.I. au desfăşurat activități specifice pe raza întregului judeţ….

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at octombrie 14, 2021

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, alături de structurile teritoriale ale M.A.I. au desfăşurat activități specifice pe raza întregului judeţ. S-a acţionat, atât pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, cât şi pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID – 19.

În cadrul acţiunilor, organele de control au desfăşurat acţtivități de verificare în zone agglomerate, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus. Totodată, s-a verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate peste 600 de persoane aflate în carantină şi 695 în izolare. De asemenea, au fost controlate 1084 de obiective/locaţii şi 130 de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020. Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii au acţionat pentru verificarea mijloacelor de transport de persoane, fiind oprite pentru control 311 de astfel de autovehicule.

Au fost identificate 59 de persoane care nu respectau măsurile de protecţie individuală, pentru care s-au aplicat sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.500 de lei.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse de autorități, pentru siguranța tuturor!

Sursa: IPJ Bacău