Sunday, December 5, 2021


Nouă alertă în supermarketuri!

Panică în supermarketuri după ce un lot dintr-un sos de maioneză este retras din magazine din cauza oxidului de etilenă…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at octombrie 17, 2021

Panică în supermarketuri după ce un lot dintr-un sos de maioneză este retras din magazine din cauza oxidului de etilenă într-unul dintre ingredientele folosite la fabricarea acestuia.

Producătorul consideră că nu există nici un risc pentru sănătatea consumatorilor, dar din respect pentru aceștia, a decis rechemarea acestui lot de produs pentru a elimina orice fel de suspiciune.

Este vorba despre sosul de maioneză „Regal” de 420 grame, lot: 1450 / exp:23-24/03/2022/cod bare: /5941311006785. Celelalte loturi ale acestui produs pot fi consumate fără probleme.

Persoanele care au achiziționat aceste produse și doresc rambursarea acestora au posibilitatea să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat și pe baza bonului fiscal până la data de 15.11.2021.

De altfel, cu doar patru zile în urmă, o problemă similară a avut loc într-un lanț de hipermarketuri cunoscut în România. Se pare că drojdia folosită la două sortimente de pâine era contaminată cu oxid de etilenă.

Totodată, în luna august mai multe loturi de îngheţată au fost retrase de la vânzare, a transmis Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Produsele au fost livrate la nivel national, in toate magazinele din rețeaua Carrefour.