Thursday, July 18, 2024


Teste rapide gratuite la Spitalul TBC pentru locuitorii din municipiul Bacău

Locuitorii municipiului Baccău se vor putea testa gratuit pentru COVID-19, la Spitalul de Pneumoftiziologie (cunoscut ca TBC). Pentru asta, vor…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at octombrie 18, 2021

Locuitorii municipiului Baccău se vor putea testa gratuit pentru COVID-19, la Spitalul de Pneumoftiziologie (cunoscut ca TBC). Pentru asta, vor avea nevoie de trimitere de la medicul de familie și de o programare online pentru recoltarea probelor.

Din anunțul instituției reiese că este vorba despre teste rapide antigen. Programările se vor face exclusiv online, pe platfoma de testare gratuită dedicată programului.

„Băcăuanii se vor putea adresa către medicul de familie pentru programare telefonică de consult. În urma consultației, aceștia se vor putea testa la recomandarea medicului la primul punct amenajat la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău, începând cu data de 18.10.2021, în intervalul orar 10:00-18:00. Prezentarea pentru recoltarea probelor biologice se va face respectând ordinea programărilor din platforma online și a normelor de protecție în vigoare la ora actuală. Rezultatele vor fi înregistrate și trimise către Direcția de Sănătate Publică, unde se va aplica protocolul sanitar în vigoare”, a anunțat Primăria Bacău, duminică seara.

Inițiativa aparține Primăriei Municipiului Bacău care, alături de Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău, Asociația Medicilor de Familie Bacău, Direcția de Sănătate Publică Bacău, Crucea Roșie Bacău, Direcția de Asistență Socială, și cu sprijinul material al Evergent Investments (fosta SIF Moldova), Agricola International S.A., Aerostar S.A și și alți reprezentanți ai mediului asociativ privat, a demarat acest program pilot printr-un parteneriat menit „să suplimenteze capacitatea de testare la nivel local în speranța degrevării unităților UPU, ATI și a Serviciului de Ambulanță”, potrivit comunicatului de presă.